{1}
##LOC[OK]##
{1}
##LOC[OK]##
##LOC[Cancel]##
{1}
##LOC[OK]##
##LOC[Cancel]##
Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje.
Zrozumiałem, zamknij ten komunikat
Układ jednostek terytorialnych według 72 podregionów.
Użytkownik: Gość
Strona główna
DANE
Dane według dziedzin
Dane dla jednostki terytorialnej
METADANE
Strona główna
Układ danych
Kategorie
Szukaj cechy
Podział terytorialny
Jednostki terytorialne
Znajdź jednostkę terytorialną
Kod terytorialny
Nomenklatura NTS
Miejscowość statystyczna
Rodzaj jednostki terytorialnej
Zmiany w podziale terytorialnym
Inne
Atrybuty
Agregaty
Jednostki miary
Klasyfikacja PKD 2004
Klasyfikacja PKD 2007
Pojęcia
ARCHIWUM
Archiwum kategorii LUDNOŚĆ z danymi bilansowanymi za rok 2010 na podstawie wyników NSP 2002
Układ jednostek terytorialnych według 66 podregionów (stan na dzień 11 maja 2017 roku).
POMOC
Wprowadzenie
Komunikaty
Stan zasilenia danych
Wymagania aplikacji
Start
/
Metadane
/
Kategorie
/
Grupy
/
Podgrupy
/
Cechy
Układ danych
Kategorie
Szukaj cechy
Podział terytorialny
Jednostki terytorialne
Znajdź jednostkę terytorialną
Kod terytorialny
Nomenklatura NTS
Miejscowość statystyczna
Rodzaj jednostki terytorialnej
Zmiany w podziale terytorialnym
Inne
Atrybuty
Agregaty
Jednostki miary
Klasyfikacja PKD 2004
Klasyfikacja PKD 2007
Pojęcia
A
B
C
Ć
D
E
F
G
H
I
J
K
L
Ł
M
N
O
P
R
S
Ś
T
U
W
Z
Ż
Kategoria
select
CENY
FINANSE PRZEDSIĘBIORSTW (DANE KWARTALNE)
FINANSE PUBLICZNE
FUNDUSZE UNIJNE (DANE PÓŁROCZNE)
GOSPODARKA MIESZKANIOWA I KOMUNALNA
HANDEL I GASTRONOMIA
INWESTYCJE I ŚRODKI TRWAŁE
KULTURA FIZYCZNA, SPORT I REKREACJA
KULTURA I SZTUKA
LUDNOŚĆ
NARODOWE SPISY POWSZECHNE
NAUKA I TECHNIKA
OCHRONA ZDROWIA, OPIEKA SPOŁECZNA I ŚWIADCZENIA NA RZECZ RODZINY
ORGANIZACJA PAŃSTWA I WYMIAR SPRAWIEDLIWOŚCI
PODMIOTY GOSPODARKI NARODOWEJ, PRZEKSZTAŁCENIA WŁASNOŚCIOWE I STRUKTURALNE
PODZIAŁ TERYTORIALNY
POWSZECHNE SPISY ROLNE
PRZEMYSŁ I BUDOWNICTWO
RACHUNKI REGIONALNE
ROLNICTWO, LEŚNICTWO I ŁOWIECTWO
RYNEK MATERIAŁOWY I PALIWOWO-ENERGETYCZNY
RYNEK NIERUCHOMOŚCI
RYNEK PRACY
SAMORZĄD TERYTORIALNY
SEKTOR NON-PROFIT
STAN I OCHRONA ŚRODOWISKA
SZKOLNICTWO
SZKOLNICTWO WYŻSZE
TRANSPORT I ŁĄCZNOŚĆ
TURYSTYKA
WYCHOWANIE PRZEDSZKOLNE
WYNAGRODZENIA I ŚWIADCZENIA SPOŁECZNE
Grupa
select
CENY W ROLNICTWIE
PRZECIĘTNE CENY DETALICZNE TOWARÓW I USŁUG KONSUMPCYJNYCH
PRZECIĘTNE CENY DETALICZNE TOWARÓW NIEKONSUMPCYJNYCH
PRZECIĘTNE CENY PRODUCENTÓW NIEKTÓRYCH WYROBÓW SPOŻYWCZYCH NA RYNKU KRAJOWYM
WSKAŹNIKI CEN
Podgrupa
select
Przetwory
Tłuszcze i nabiał
Wyroby mięsne
Wyroby pozostałe
Wyroby zbożowe
Nazwa
Lata obowiązywania
Poziom udostępniania danych
Opis
słonina - za 1kg
1999-2017
NTS-2
-
smalec wieprzowy jadalny paczkowany w kostkach 250g - za 1kg
1999-2017
NTS-2
-
masło roślinne 250g
1999-2008
NTS-2
-
olej jadalny rafinowany rzepakowy konfekcjonowany - za 1l
1999-2017
NTS-2
-
masło świeże o zawartości tłuszczu ok. 82,5% - za 1kg
1999-2017
NTS-2
-
mleko krowie o zawartości tłuszczu 1,5-2%, w opakowaniu z folii - za 1l
2011-2017
NTS-2
-
mleko krowie 2-2,5% tłuszczu w folii 1l
1999-2010
NTS-2
-
mleko krowie o zawartości tłuszczu 3-3,5% (przedłużony okres trwałości, UHT), w opakowaniu kartonowym - za 1l
1999-2017
NTS-2
-
śmietana o zawartości tłuszczu 18% - za 1l
1999-2017
NTS-2
-
ser twarogowy półtłusty - za 1kg
1999-2017
NTS-2
-
ser dojrzewający "Gouda" - za 1kg
1999-2017
NTS-2
-
Copyright © 2024 Główny Urząd Statystyczny.
Wersja: 20181203.1316