Kategoria HANDEL I GASTRONOMIA
Grupa PLACÓWKI GASTRONOMICZNE
Podgrupa Przychody z działalności gastronomicznej
Częstotliwość zasilania rocznie
Źródło danych PBSSP 1.49.05 Obrót i działalność gastronomiczna
Osoba odpowiedzialna merytorycznie Agata Dec, GUS HU - Departament Handlu i Usług, A.Dec@stat.gov.pl
  • Opis wymiarów
    • 1. Przychody
      -
  • Występowanie cech w latach
    NazwaLata obowiązywaniaPoziom udostępniania danychOpis
     ogółem 1999-2016NTS-2-
     ze sprzedaży towarów handlowych (bez napojów alkoholowych) 1999-2000NTS-2-
     ze sprzedaży towarów handlowych (bez napojów alkoholowych i wyrobów tytoniowych) 2001-2016NTS-2-
     z produkcji gastronomicznej 1999-2016NTS-2-
     ze sprzedaży napojów alkoholowych 1999-2000NTS-2-
     ze sprzedaży napojów alkoholowych i wyrobów tytoniowych 2001-2016NTS-2-
     z pozostałej działalności 1999-2016NTS-2-
  • Podstawowe pojęcia
    Bar
    Placówka gastronomiczna
    Przychody z działalności gastronomicznej (łącznie z podatkiem VAT)
    Punkt gastronomiczny
    Restauracja
    Sezonowa placówka gastronomiczna
    Sprzedaż produkcji gastronomicznej
    Sprzedaż towarów handlowych w placówkach gastronomicznych
    Sprzedaż w placówkach gastronomicznych (łącznie z podatkiem VAT)
    Stołówka