{1}
##LOC[OK]##
{1}
##LOC[OK]##
##LOC[Cancel]##
{1}
##LOC[OK]##
##LOC[Cancel]##
Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje.
Zrozumiałem, zamknij ten komunikat
Układ jednostek terytorialnych według 66 podregionów (stan na dzień 11 maja 2017 roku).
Użytkownik: Gość
Strona główna
DANE
Dane według dziedzin
Dane dla jednostki terytorialnej
METADANE
Strona główna
Układ danych
Kategorie
Szukaj cechy
Podział terytorialny
Jednostki terytorialne
Znajdź jednostkę terytorialną
Kod terytorialny
Nomenklatura NTS
Miejscowość statystyczna
Rodzaj jednostki terytorialnej
Zmiany w podziale terytorialnym
Inne
Atrybuty
Agregaty
Jednostki miary
Klasyfikacja PKD 2004
Klasyfikacja PKD 2007
Pojęcia
ARCHIWUM
Archiwum kategorii LUDNOŚĆ z danymi bilansowanymi za rok 2010 na podstawie wyników NSP 2002
Układ jednostek terytorialnych według 66 podregionów (stan na dzień 11 maja 2017 roku).
POMOC
Wprowadzenie
Komunikaty
Stan zasilenia danych
Wymagania aplikacji
Start
/
Metadane
/
Kategorie
/
Grupy
/
Podgrupy
/
Metryka
Układ danych
Kategorie
Szukaj cechy
Podział terytorialny
Jednostki terytorialne
Znajdź jednostkę terytorialną
Kod terytorialny
Nomenklatura NTS
Miejscowość statystyczna
Rodzaj jednostki terytorialnej
Zmiany w podziale terytorialnym
Inne
Atrybuty
Agregaty
Jednostki miary
Klasyfikacja PKD 2004
Klasyfikacja PKD 2007
Pojęcia
A
B
C
Ć
D
E
F
G
H
I
J
K
L
Ł
M
N
O
P
R
S
Ś
T
U
W
Z
Ż
Kategoria
HANDEL I GASTRONOMIA
Grupa
PLACÓWKI GASTRONOMICZNE
Podgrupa
Przychody z działalności gastronomicznej
Częstotliwość zasilania
rocznie
Źródło danych PBSSP
1.49.05 Obrót i działalność gastronomiczna
Osoba odpowiedzialna merytorycznie
Agata Dec, GUS HU - Departament Handlu i Usług,
A.Dec@stat.gov.pl
Opis wymiarów
1. Przychody
-
Występowanie cech w latach
Nazwa
Lata obowiązywania
Poziom udostępniania danych
Opis
ogółem
1999-2016
NTS-2
-
ze sprzedaży towarów handlowych (bez napojów alkoholowych)
1999-2000
NTS-2
-
ze sprzedaży towarów handlowych (bez napojów alkoholowych i wyrobów tytoniowych)
2001-2016
NTS-2
-
z produkcji gastronomicznej
1999-2016
NTS-2
-
ze sprzedaży napojów alkoholowych
1999-2000
NTS-2
-
ze sprzedaży napojów alkoholowych i wyrobów tytoniowych
2001-2016
NTS-2
-
z pozostałej działalności
1999-2016
NTS-2
-
Podstawowe pojęcia
Bar
Placówka gastronomiczna
Przychody z działalności gastronomicznej (łącznie z podatkiem VAT)
Punkt gastronomiczny
Restauracja
Sezonowa placówka gastronomiczna
Sprzedaż produkcji gastronomicznej
Sprzedaż towarów handlowych w placówkach gastronomicznych
Sprzedaż w placówkach gastronomicznych (łącznie z podatkiem VAT)
Stołówka
Copyright © 2024 Główny Urząd Statystyczny.
Wersja: 20170622.1455