Kategoria LUDNOŚĆ
Grupa GOSPODARSTWA DOMOWE
Podgrupa Przeciętne miesięczne spożycie wybranych artykułów żywnościowych na 1 osobę
Częstotliwość zasilania rocznie
Źródło danych PBSSP 1.25.01 Budżety gospodarstw domowych
Osoba odpowiedzialna merytorycznie Barbara Lewandowska, GUS BS - Departament Badań Społecznych i Warunków Życia, B.Lewandowska@stat.gov.pl
  • Opis wymiarów
    • 1. Artykuły spożywcze
      NazwaOpis
      pieczywo i produkty zbożoweBez pieczywa chrupkiego, tostowego i pieczywa cukierniczego, bez mąki ziemniaczanej.
      wędliny i inne przetwory mięsneŁącznie z wyrobami garmażeryjnymi, bez przetworów podrobowych.
      mleko (bez zagęszczonego i w proszku), napoje mleczne i jogurtyMleko (bez zagęszczonego i w proszku).
  • Występowanie cech w latach
    NazwaLata obowiązywaniaPoziom udostępniania danychOpis
     pieczywo i produkty zbożowe 2003-2015NTS-2-
     pieczywo 2015NTS-2-
     mięso 2003-2015NTS-2-
     mięso surowe 2013-2015NTS-2-
     mięso surowe drobiowe 2013-2015NTS-2-
     wędliny i inne przetwory mięsne 2014-2015NTS-2-
     wędliny 2013NTS-2-
     ryby 2003-2012NTS-2-
     ryby i owoce morza 2013-2015NTS-2-
     mleko świeże 2005-2015NTS-2-
     jogurty i napoje mleczne 2005-2012NTS-2-
     jogurty 2013-2015NTS-2-
     mleko (bez zagęszczonego i w proszku), napoje mleczne i jogurty 2003-2004NTS-2-
     sery i twarogi 2003-2015NTS-2-
     jaja 2003-2015NTS-2-
     oleje i tłuszcze 2003-2015NTS-2-
     owoce 2003-2015NTS-2-
     warzywa 2003-2015NTS-2-
     ziemniaki 2015NTS-2-
     cukier 2003-2015NTS-2-
  • Podstawowe pojęcia
    Gospodarstwo domowe