Kategoria CENY
Grupa PRZECIĘTNE CENY PRODUCENTÓW NIEKTÓRYCH WYROBÓW SPOŻYWCZYCH NA RYNKU KRAJOWYM
Podgrupa Tłuszcze i nabiał
Częstotliwość zasilania rocznie
Źródło danych PBSSP 1.64.04 Krajowe średnie ceny producentów wyrobów spożywczych
Osoba odpowiedzialna merytorycznie Elżbieta Matusiak, GUS DP - Departament Produkcji, E.Matusiak@stat.gov.pl
  • Opis wymiarów
    • 1. Rodzaje produktów
      -
  • Występowanie cech w latach
    NazwaLata obowiązywaniaPoziom udostępniania danychOpis
     słonina - za 1kg 1999-2016NTS-2-
     smalec wieprzowy jadalny paczkowany w kostkach 250g - za 1kg 1999-2016NTS-2-
     masło roślinne 250g 1999-2008NTS-2-
     olej jadalny rafinowany rzepakowy konfekcjonowany - za 1l 1999-2016NTS-2-
     masło świeże o zawartości tłuszczu ok. 82,5% - za 1kg 1999-2016NTS-2-
     mleko krowie o zawartości tłuszczu 1,5-2%, w opakowaniu z folii - za 1l 2011-2016NTS-2-
     mleko krowie 2-2,5% tłuszczu w folii 1l 1999-2010NTS-2-
     mleko krowie o zawartości tłuszczu 3-3,5% (przedłużony okres trwałości, UHT), w opakowaniu kartonowym - za 1l 1999-2016NTS-2-
     śmietana o zawartości tłuszczu 18% - za 1l 1999-2016NTS-2-
     ser twarogowy półtłusty - za 1kg 1999-2016NTS-2-
     ser dojrzewający "Gouda" - za 1kg 1999-2016NTS-2-
  • Podstawowe pojęcia
    -