{1}
##LOC[OK]##
{1}
##LOC[OK]##
##LOC[Cancel]##
{1}
##LOC[OK]##
##LOC[Cancel]##
Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje.
Zrozumiałem, zamknij ten komunikat
Układ jednostek terytorialnych według 66 podregionów (stan na dzień 11 maja 2017 roku).
Użytkownik: Gość
Strona główna
DANE
Dane według dziedzin
Dane dla jednostki terytorialnej
METADANE
Strona główna
Układ danych
Kategorie
Szukaj cechy
Podział terytorialny
Jednostki terytorialne
Znajdź jednostkę terytorialną
Kod terytorialny
Nomenklatura NTS
Miejscowość statystyczna
Rodzaj jednostki terytorialnej
Zmiany w podziale terytorialnym
Inne
Atrybuty
Agregaty
Jednostki miary
Klasyfikacja PKD 2004
Klasyfikacja PKD 2007
Pojęcia
ARCHIWUM
Archiwum kategorii LUDNOŚĆ z danymi bilansowanymi za rok 2010 na podstawie wyników NSP 2002
Układ jednostek terytorialnych według 66 podregionów (stan na dzień 11 maja 2017 roku).
POMOC
Wprowadzenie
Komunikaty
Stan zasilenia danych
Wymagania aplikacji
Start
/
Metadane
/
Kategorie
/
Grupy
/
Podgrupy
/
Metryka
Układ danych
Kategorie
Szukaj cechy
Podział terytorialny
Jednostki terytorialne
Znajdź jednostkę terytorialną
Kod terytorialny
Nomenklatura NTS
Miejscowość statystyczna
Rodzaj jednostki terytorialnej
Zmiany w podziale terytorialnym
Inne
Atrybuty
Agregaty
Jednostki miary
Klasyfikacja PKD 2004
Klasyfikacja PKD 2007
Pojęcia
A
B
C
Ć
D
E
F
G
H
I
J
K
L
Ł
M
N
O
P
R
S
Ś
T
U
W
Z
Ż
Kategoria
CENY
Grupa
PRZECIĘTNE CENY PRODUCENTÓW NIEKTÓRYCH WYROBÓW SPOŻYWCZYCH NA RYNKU KRAJOWYM
Podgrupa
Tłuszcze i nabiał
Częstotliwość zasilania
rocznie
Źródło danych PBSSP
1.64.04 Krajowe średnie ceny producentów wyrobów spożywczych
Osoba odpowiedzialna merytorycznie
Elżbieta Matusiak, GUS DP - Departament Produkcji,
E.Matusiak@stat.gov.pl
Opis wymiarów
1. Rodzaje produktów
-
Występowanie cech w latach
Nazwa
Lata obowiązywania
Poziom udostępniania danych
Opis
słonina - za 1kg
1999-2016
NTS-2
-
smalec wieprzowy jadalny paczkowany w kostkach 250g - za 1kg
1999-2016
NTS-2
-
masło roślinne 250g
1999-2008
NTS-2
-
olej jadalny rafinowany rzepakowy konfekcjonowany - za 1l
1999-2016
NTS-2
-
masło świeże o zawartości tłuszczu ok. 82,5% - za 1kg
1999-2016
NTS-2
-
mleko krowie o zawartości tłuszczu 1,5-2%, w opakowaniu z folii - za 1l
2011-2016
NTS-2
-
mleko krowie 2-2,5% tłuszczu w folii 1l
1999-2010
NTS-2
-
mleko krowie o zawartości tłuszczu 3-3,5% (przedłużony okres trwałości, UHT), w opakowaniu kartonowym - za 1l
1999-2016
NTS-2
-
śmietana o zawartości tłuszczu 18% - za 1l
1999-2016
NTS-2
-
ser twarogowy półtłusty - za 1kg
1999-2016
NTS-2
-
ser dojrzewający "Gouda" - za 1kg
1999-2016
NTS-2
-
Podstawowe pojęcia
-
Copyright © 2024 Główny Urząd Statystyczny.
Wersja: 20170622.1455