Kategoria CENY
Grupa PRZECIĘTNE CENY PRODUCENTÓW NIEKTÓRYCH WYROBÓW SPOŻYWCZYCH NA RYNKU KRAJOWYM
Podgrupa Wyroby mięsne
Źródło danych PBSSP 2023
Obszar 1.64 Ceny
Badanie 1.64.04 Krajowe średnie ceny producentów wyrobów spożywczych
Zestawy danych https://form.stat.gov.pl/formaty/badanie.php?rok-pbssp=2023&bid=221
Cykliczność badania co rok
Prowadzący badanie Prezes Głównego Urzędu Statystycznego
Prowadzący jednostka Główny Urząd Statystyczny
Osoba odpowiedzialna merytorycznie Izabella Adamczyk, GUS HU - Departament Handlu i Usług, I.Adamczyk@stat.gov.pl
Ostatnia aktualizacja 31.05.2024
  • Opis wymiarów
    • 1. Rodzaje produktów
      -
  • Występowanie cech w latach
    NazwaLata obowiązywaniaPoziom udostępniania danychOpis
     mięso wieprzowe z kością (łopatka) - za 1kg 1999-2023Region (NUTS 2)-
     mięso wieprzowe z kością (schab środkowy) - za 1kg 1999-2023Region (NUTS 2)-
     mięso wieprzowe (boczek surowy) - za 1kg 1999-2023Region (NUTS 2)-
     mięso wołowe z kością (rostbef) - za 1kg 1999-2023Region (NUTS 2)-
     mięso wołowe bez kości (z udźca) - za 1kg 1999-2023Region (NUTS 2)-
     kurczęta patroszone - za 1kg 1999-2023Region (NUTS 2)-
     kiełbasa "Myśliwska" sucha - za 1kg 1999-2023Region (NUTS 2)-
     boczek wędzony z żeberkami - za 1kg 1999-2023Region (NUTS 2)-
     szynka wieprzowa gotowana - za 1kg 1999-2023Region (NUTS 2)-
     baleron gotowany - za 1kg 1999-2023Region (NUTS 2)-
     salceson "Włoski" - za 1kg 1999-2023Region (NUTS 2)-
     kiszka kaszana jęczmienna - za 1kg 1999-2023Region (NUTS 2)-
     konserwa mięsna wieprzowa "Turystyczna" - za 300 g 1999-2023Region (NUTS 2)-
     pstrąg świeży niepatroszony - za 1 kg 2004-2023Region (NUTS 2)-
     karp świeży niepatroszony 1kg 1999-2003Region (NUTS 2)-
     filety z morszczuka mrożone - za 1kg 1999-2023Region (NUTS 2)-
     śledź solony, niepatroszony - za 1kg 1999-2023Region (NUTS 2)-
  • Podstawowe pojęcia
    Cena producenta