{1}
##LOC[OK]##
{1}
##LOC[OK]##
##LOC[Cancel]##
{1}
##LOC[OK]##
##LOC[Cancel]##
Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje.
Zrozumiałem, zamknij ten komunikat
Dane wg stanu na 2024.12.19
Użytkownik: Gość
Strona główna
DANE
Dane według dziedzin
Dane dla jednostki terytorialnej
Obszary funkcjonalne
Rankingi statystyczne
METADANE
Strona główna
Układ danych
Kategorie
Szukaj cechy
Podział terytorialny
Jednostki terytorialne
Znajdź jednostkę terytorialną
Kod terytorialny
Jednostki statystyczne
Miejscowość statystyczna
Rodzaj jednostki terytorialnej
Zmiany w podziale terytorialnym
Inne
Atrybuty
Agregaty
Jednostki miary
Klasyfikacja PKD 2004
Klasyfikacja PKD 2007
Pojęcia
API
ARCHIWUM
Archiwum wybranych tabel dla lat 2020-2021 z danymi bilansowanymi na podstawie wyników NSP 2011
Archiwum kategorii LUDNOŚĆ z danymi bilansowanymi za rok 2010 na podstawie wyników NSP 2002
POMOC
Podręcznik użytkownika BDL
Komunikaty
Stan zasilenia danych
Mapa strony
Start
/
Metadane
/
Kategorie
/
Grupy
/
Podgrupy
/
Metryka
Układ danych
Kategorie
Szukaj cechy
Podział terytorialny
Jednostki terytorialne
Znajdź jednostkę terytorialną
Kod terytorialny
Jednostki statystyczne
Miejscowość statystyczna
Rodzaj jednostki terytorialnej
Zmiany w podziale terytorialnym
Inne
Atrybuty
Agregaty
Jednostki miary
Klasyfikacja PKD 2004
Klasyfikacja PKD 2007
Pojęcia
A
B
C
Ć
D
E
F
G
H
I
J
K
L
Ł
M
N
O
P
R
S
Ś
T
U
W
Z
Ź
Ż
Kategoria
CENY
Grupa
PRZECIĘTNE CENY PRODUCENTÓW NIEKTÓRYCH WYROBÓW SPOŻYWCZYCH NA RYNKU KRAJOWYM
Podgrupa
Tłuszcze i nabiał
Źródło danych PBSSP
2023
Obszar
1.64 Ceny
Badanie
1.64.04 Krajowe średnie ceny producentów wyrobów spożywczych
Zestawy danych
https://form.stat.gov.pl/formaty/badanie.php?rok-pbssp=2023&bid=221
Cykliczność badania
co rok
Prowadzący badanie
Prezes Głównego Urzędu Statystycznego
Prowadzący jednostka
Główny Urząd Statystyczny
Osoba odpowiedzialna merytorycznie
Izabella Adamczyk, GUS HU - Departament Handlu i Usług,
I.Adamczyk@stat.gov.pl
Ostatnia aktualizacja
31.05.2024
Opis wymiarów
1. Rodzaje produktów
-
Występowanie cech w latach
Nazwa
Lata obowiązywania
Poziom udostępniania danych
Opis
słonina - za 1kg
1999-2023
Region (NUTS 2)
-
smalec wieprzowy jadalny paczkowany w kostkach 250g - za 1kg
1999-2023
Region (NUTS 2)
-
masło roślinne 250g
1999-2008
Region (NUTS 2)
-
olej jadalny rafinowany rzepakowy konfekcjonowany - za 1l
1999-2023
Region (NUTS 2)
-
masło świeże o zawartości tłuszczu ok. 82,5% - za 1kg
1999-2023
Region (NUTS 2)
-
mleko krowie o zawartości tłuszczu 1,5-2%, w opakowaniu z folii - za 1l
2011-2023
Region (NUTS 2)
-
mleko krowie 2-2,5% tłuszczu w folii 1l
1999-2010
Region (NUTS 2)
-
mleko krowie o zawartości tłuszczu 3-3,5% (przedłużony okres trwałości, UHT), w opakowaniu kartonowym - za 1l
1999-2023
Region (NUTS 2)
-
śmietana o zawartości tłuszczu 18% - za 1l
1999-2023
Region (NUTS 2)
-
ser twarogowy półtłusty - za 1kg
1999-2023
Region (NUTS 2)
-
ser dojrzewający "Gouda" - za 1kg
1999-2023
Region (NUTS 2)
-
Podstawowe pojęcia
Cena producenta
Licencja międzynarodowa Creative Commons BY 4.0 – Uznanie autorstwa
Wersja: 20241209.0642
Polityka prywatności
Deklaracja dostępności